Onze stagiairs vertellen

Home / / Onze stagiairs vertellen

'Onze stagiairs zijn voor ons gewoon collega's'. Dat hoor je vaak, maar bij ons is het écht waar. Je moet ons natuurlijk niet geloven, lees gerust wat ze zelf te zeggen hebben.

Mijn stage als digital storyteller bij Wijs was van begin tot eind een absolute rollercoaster van uitdagingen. Het was helemaal ‘erin gesmeten worden’. Vanaf dag 1 werden er deliverables van goede kwaliteit gevraagd. Gelukkig werd ik goed bijgestaan door Evi en Mieke die me hielpen het bos door de bomen te zien. Ik heb Wijs ervaren als een aangename werkplek met heel ‘down-to-earth’ collega’s met ongelooflijk veel kennis van zaken. Voordat ik goed en wel uit de startblokken was geschoten was mijn stage jammer genoeg al afgerond. Dit heeft me uiteindelijk alleen maar extra motivatie gegeven om meer bij te leren.

Indien je wil terechtkomen in een A++ bedrijf met veel kennis van zaken, een stimulerende omgeving maar heel normale collega's, dan ben je bij Wijs op de goede plek.

Stef Heungens
KASK - postgraduaat ‘Digital Storytelling'
April 2017

520 km gefietst, 416 uren gewerkt en 52 uren een middagpauze genomen. Dat zijn mijn cijfers hier bij Wijs van de afgelopen 11 weken. Maar cijfers kunnen mijn ervaring hier niet vertellen bij Wijs als stagiair. Ik ging elke dag met plezier mijn fiets op, heb elk uur van de dag iets bijgeleerd en spendeerde mijn uren tijdens de middagpauze graag met mijn collega’s.

Ik kan met zekerheid zeggen dat ik tijdens mijn stageperiode hier enorm gegroeid ben en dat ik dit volledig te danken heb aan een fantastisch team vol toffe en enorm slimme mensen. De drive die hier heerst past perfect bij een gemotiveerde stagiair die vooruit wilt en constant op zoek is naar een uitdaging. Nogmaals bedankt Wijs, ik heb enorm genoten om onderdeel te zijn van dit team.

Terrence Selie
Bedrijfsmanagement- Marketing, HoGent
Stagiair online marketing, maart - juni 2017

Stage lopen bij Wijs is een totaalervaring. Van in het begin krijg je de kans om mee te lopen op echte projecten en jezelf te bewijzen. Je komt terecht in een team van fantastische mensen die steeds paraat staan je te helpen. Er wordt voldoende tijd voorzien zodat je zelfstandig te werk kan gaan, maar je kan steeds bij je collega's terecht wanneer het niet lukt. Op deze manier word je in no-time klaargestoomd voor het werkveld. Heb je zin in een stage waar je elke dag met veel plezier naar toe gaat en waar niet enkel je technische kennis maar ook je soft skills van tel zijn? Kom dan zeker eens langs bij Wijs!

Stijn Meersschaert
Bachelor Grafische en Digitale Media - ProDev , Artevelde
Stagiair .NET-developer, april - juni 2017

Stage lopen bij Wijs is echt wel wijs.

Gedurende de periode dat ik hier stage mocht lopen werd ik met open armen ontvangen door alle collega's en heb ik heel wat zaken bijgeleerd. Je komt terecht in een team dat er volledig voor gaat.

Tijdens mijn stage mocht ik meelopen met een aantal projecten. Je werkt zowel zelfstandig als in team aan verschillende opdrachten. Zelfstandig problemen zien en oplossen is cruciaal. Wanneer je ergens mee zit, of je hebt ergens vragen bij kan je ook altijd terecht bij een van de collega's. Je wordt dus echt gezien als one of the team, wat zorgt voor een zeer aangename werksfeer. Elke dag heb ik wel nieuwe dingen bijgeleerd en ging ik maar al te graag naar het werk. Ik zou kunnen blijven praten over wat er allemaal wel geweldig was aan de stage. Maar daarvoor zou ik aanraden om het gewoon zelf te ontdekken. Ik heb er alvast geen spijt van!

Graag zou ik Wijs willen bedanken om mij de kans te bieden hier stage te lopen en voor alle kennis die ik dankzij hen heb opgedaan. Dikke merci!

Matthias Seghers
Bachelor Grafische en Digitale Media - ProDev , Artevelde
Stagiair php developer, april - juni 2017

De voorbije 15 weken heb ik de theorie eindelijk in praktijk omgezet en heb ik kunnen proeven van het leven als een Online Marketeer.

Mijn eerste stagedag lijkt al een eeuwigheid geleden. Na een rondleiding met mijn mentor was ik erg onder de indruk en kreeg ik al mijn eerste taken. Hierbij werd mijn zelfstandigheid direct op de proef gesteld. En zoals ze het zo mooi in het Frans zeggen “je me suis débrouillée”. Bij Wijs verwachten ze dat je zowel zelfstandig kan werken als in een team. Ik ben ook nooit bang geweest om vragen te stellen, want alle collega’s stonden telkens voor me klaar. Het contrast met school is groot. Je merkt dat iedereen zich hier 100% inzet.

Bij Wijs ben je trouwens niet zomaar een stagiaire, je mag echt meedraaien in het bedrijf. Je wordt betrokken bij uitdagende projecten, voor zowel kleine als grote klanten en je bent gewoon part of the team. Meertaligheid is ook een grote troef. Zo heb ik veel collega’s mogen helpen met de Franstalige Online Marketing taken. Wijs is niet bepaald dichtbij huis, maar ik ging iedere dag met plezier naar mijn stage – it’s really worth the distance. Iedereen bleef ook wel eens plakken na de werkuren. De leuke pony-pauzes, etentjes en feestjes mogen er natuurlijk niet aan ontbreken.

Het klinkt misschien cliché maar ik heb werkelijk iedere dag ontzettend veel bijgeleerd. De interne kennisdeling gaf me ook zo’n kick. Iedereen is zo gemotiveerd en wil continu bijleren. Geweldig gewoon! Het was ook altijd leuk om tijdens stand van zaken (stavaza) meetings te horen hoe het bij de andere online marketeers verliep. "Success consists of getting up just one more time than you fall” is iets wat ik geleerd heb bij Wijs. Crisissen zijn uitdagingen en opportuniteiten.

Het einde is helaas nabij... De tijd is voorbij gevlogen! Ik had een jaar lang énorm uitgekeken naar mijn stage en ik kan niet geloven dat het nu voorbij is. Kortom: het was super!

Manon Atlass
Studente International Marketing - Howest
Stagiaire Online Marketing, febr - mei 2016

Dag in, dag uit met gemotiveerde en inspirerende mensen mogen samenwerken is zeldzaam. Bij Wijs is het dagelijkse kost. 

Je bent hier meer dan een stagiair alleen. Je bent vanaf het eerste moment deel van het team. De betrokkenheid die ik voelde deed me dan ook iedere ochtend met veel plezier en enthousiasme op de fiets springen.  

Ik maakte tijdens mijn stage actief deel uit van het Delivery Team bij Wijs. Daarbij werkte ik vooral samen met de projectmanagers en de portfoliomanager. De open sfeer die hier heerst zorgt er echter voor dat je heel snel en gemakkelijk in contact komt met andere collega’s. Al zit de biljarttafel daar misschien ook voor iets tussen!

Qua timing kon ik me geen beter moment kiezen: Wijs implementeerde nieuwe softwaretools waarbij ik de vrijheid kreeg om de organisatie daarrond van dichtbij te volgen en helpen vormgeven.

Daarnaast kon ik meelopen bij enkele webprojecten, iets wat gezien mijn opleiding eigenlijk niet zo evident is. Je krijgt begeleiding en uitleg wanneer je die nodig hebt en er wordt naar je geluisterd als je denkt iets bij te kunnen brengen. Eén ding is zeker: hier wordt topkwaliteit geleverd!

Bij Wijs kom je terecht in een warme en inspirerende omgeving waar iedereen keihard vooruitgaat. Ik kan terugblikken op 12 leerrijke weken die veel te snel voorbij gingen.

Bedankt aan alle Wijsneuzen voor de toffe stageplaats! 

Daan De Ridder
Student KMO-management
Stagiair Delivery team, febr - mei 2016

This is how they do it - Internship 2015

Josephine Deproost
Studente B.A. Marketing Hogent
Stagiaire salesteam febr tot mei 2015

Bij Wijs gaan ze hard. Vier teams die continu het beste van zichzelf geven ondersteund door een Project Manager die er heel wat meer te doen heeft dan enkel bijhouden wie met wat bezig is. Voeg daar de digitale wereld aan toe waarin Wijs zijn strepen al meermaals verdiende en je hebt de ideale combinatie voor ieder die zich wegwijs wil maken in digitale productie & online marketing. Als PM-stagiair liep ik vanaf dag één volledig mee met één van de teams en kreeg ik al snel een groot deel van de planning naar me toe geschoven.

Maar zoals gezegd, een PM bij Wijs doet een pak meer dan schema’s bijhouden. Tijdens mijn drie maanden durende stage werd ik actief betrokken bij het optimaliseren van de communicatie-flow in het hele bedrijf en de uitwerking van nieuwe werkwijzen. We transformeerden het gekende scrum-verhaal naar een eigen Wijze variant die we niet alleen snel maar ook grondig konden uittestten.

Wie de rust kan bewaren in een omgeving die snelheid en flexibiliteit weet te combineren met kwalitatief hoogstaand werk zit bij Wijs op de juiste plek voor een stage die je van begin tot eind geboeid houdt.

Philippe Gerin
Student aan de Belgian Advertising School
Stagiair Project Manager, nov '13 - febr '14

Mijn stage bij Wijs? Daar kan ik uren en uren over vertellen. Maar ik onthou vooral hoe ze stagairs ‘hun ding laten doen’. Van meet af aan kreeg ik de ruimte om mijn takenpakket in te vullen op de manier die ik zelf wou. Het verfijnen van het selectieproces, in kaart brengen van teamontwikkeling, werken aan de scrum projectmethodiek, etc..: allemaal projecten waar ik aan mocht meewerken, én zelf mijn ‘draai’ kon aan geven. Als stagair bij Wijs krijg je de kans om een reëele impact te hebben op het bedrijf, en laat dat nu net de manier zijn waarop je zinvolle praktijkervaring op kan doen. Dat alleen al maakte mijn stage buitengewoon. Maar daarnaast vergeten we niet dat Wijs gewoonweg een organisatie is om U tegen te zeggen. De sfeer is super, de lat ligt hoog, de projecten zijn uitdagend en boven alles: de collega’s zijn fantastisch. In de vier maanden die ik er stage liep stond iedereen paraat om mij te helpen en mij in de juiste richting te zetten wanneer ik daar nood aan had. Met de juiste mensen om je heen voelt werken niet aan als ‘werk', en dat heb ik aan den lijve ondervonden.

Of ik het opnieuw zou doen? Ja, zonder twijfel!

Waqas Waheed
Student Master Bedrijfspsychologie
Stagiair HR, sept 2013 tot jan 2014

Wijs hecht niet enkel belang aan je technische skills, maar ook aan je persoonlijkheid. Zo creëren ze een toffe werksfeer met aangename mensen die je respecteren om wie je bent. Een enthousiast en gepassioneerd team waar iedereen zijn verantwoordelijkheid opneemt om kwaliteitsvol werk af te leveren. Ik ben iedere dag met veel zin vertrokken naar het werk en 's avonds ook steeds met veel voldoening teruggekeerd. Door de ondersteuning en begeleiding die je krijgt binnen het hele team, leer je enorm veel bij. Een zeer leerrijke stage dus! Ik ben Wijs dan ook enorm dankbaar dat ik de kans gekregen heb om hier stage te mogen lopen. Thanks a lot, 't was top!

Jonathan Decoster
Student Professionele Bachelor New Media and Communication Technology
Stagiair designer/front-end developer, febr tot mei 2015

Mijn stage is nu afgelopen en ik moet zeggen dat het verschrikkelijk rap voorbij is gegaan. Het was een enorm leuke en leerrijke ervaring en het heeft me zeker geprikkeld om volgend jaar te gaan werken. Het was vooral heel leuk om al de leerstof en theorie uit de afgelopen jaren om te kunnen zetten in werk dat ook echt zal gebruikt worden. Ik ben heel blij dat ik mijn stage bij Wijs heb mogen doen. Het is een heel dynamisch bedrijf en de sfeer is er heel aangenaam. Ook heb ik vaak en uitgebreid feedback op mijn werk gehad. Daardoor heb ik de kans gekregen om uit alles dat ik deed ook veel op te steken. Daarnaast was het ook een heel interessante periode om stage te volgen. De rebranding mogen meemaken van Netlash-bSeen naar Wijs was een unieke ervaring en ik ben blij dat ik die heb mogen meemaken. Ik kijk dus met een goed gevoel terug op mijn stage. Ik heb er heel veel uit bijgeleerd en ik kijk er dan ook naar uit om mijn nieuwe kennis te kunnen toepassen op nieuwe projecten.

Wouter Sioen
Student Grafische en Digitale Media, Arteveldehogeschool Gent
Stagiair Front-End Development, februari-maart 2012

Internship Wijs 2012-2013

Gert-Jan Meire
Student Devine, Howest Brugge
Stagiair Back-End Development, februari-maart 2012

De eerste weken was het alvast wennen. Je komt in een team terecht dat werkt aan grote projecten. Het is de bedoeling dat ik tijdens deze stage zelfstandiger kan werken. De schoolcarriëre op KAHO Sint-Lieven was hier een perfecte voorbereiding. Alle collega's zorgden voor een aangename sfeer. Ik heb veel geleerd over het communiceren binnen een bedrijf. Elke collega stond altijd paraat voor eventuele problemen op te lossen. Of mij toch op weg te helpen om het probleem zelf op te lossen. Dit was een van de voornaamste aspecten. Voor een probleem werd er nooit een kant-en-klare oplossing gegeven. Ik leerde hierdoor zelfstandig problemen oplossen.

Ken Depelchin
Student Electronica-ICT, Kaho Sint-Lieven Gent
Stagiair Webdevelopment april - juni 2012

Ondertussen is mijn laatste stagedag al aangebroken. Wat ging de tijd (veeeel te) snel! Dit wil maar 1 ding zeggen: ‘t was Wijs! Ik herinner me mijn eerste dag nog alsof het gisteren was. Maar laten we het vooral daar niet over hebben. Als ik terugkijk op de voorbije 3 maanden, kan ik zeggen dat mijn stage méér da geslaagd is. Naast de toffe collega’s en de leuke werksfeer, heb ik vooral veel bijgeleerd. Bij Wijs ben je geen stagiair maar word je beschouwd als part of the team! Hierdoor mag je meewerken aan heel wat uitdagende projecten en je eigen inbreng geven. Dit vond ik za-lig! Alle collega’s staan ook telkens klaar om je bij te staan met raad en daad. Kort samengevat was dit een fantastische werkervaring om nooit te vergeten!

Er wordt al eens gezegd “mooie liedjes duren niet lang” maar gelukkig, dit Wijs-liedje wel! Binnenkort zal ik dan ook het Wijs-team vervoegen, lucky me!

Joline David
Studente Postgraduaat Digitale Marketing en Communicatie
Stagiaire Online Marketing, mei-juli 2015

Ik vond dit een heel aangename stage. Ik werd zeer goed ontvangen, ik heb veel hulp gekregen en het belangrijkste van al ik heb heel veel bijgeleerd. Dingen zoals het opzetten van een server, werken met search engines, met Forkcms, het schrijven van routingscripts, htacces, nginx en nog veel meer. Het was altijd veel en hard werken, maar op een plezante manier. Het feit dat ik gewoon mocht meedraaien in het bedrijf als een echte werknemer zorgde er ook voor dat ik een heel realistische ervaring heb. Hierdoor moest ik dus ook deelnemen aan allerlei vergaderingen.Deze gingen over nieuwe projecten, developers vergaderingen, project analyses enz. Zelf heb ik ook één maal een presentatie gegeven aan alle developers in het bedrijf. Deze ging over de nieuwe search module.

Wat mij ook zeker boeide was hoe alles in het bedrijf zo vlot gaat. In vergelijking met schoolprojecten of groepswerken waar alles zo chaotisch is vind je hier echt een perfecte verdeling van taken en werk. Iedereen weet wat te doen en tegen waneer en dat is een enorm toffe manier van werken.

Jens Van Den Bossche
Student Multimedia en Communicatietechnologieën
Stagiair Webdeveloper, jan tot apr 2013

Bij Wijs geloven ze in een aanzet geven en loslaten.  Dus kreeg ik op mijn eerste dag een waslijst aan taken die ik op eigen ritme mag invullen. Tevredenheidsonderzoek, research, groeitips uitschrijven, POP’s herwerken, vacatures schrijven, teambuilding events uitzoeken, opleidingen zoeken, ... Het passeert allemaal de revue. Za-lig!
Lees het volledige verhaal van Mieke in haar blogposts van november en in januari.

Mieke van Alphen
Studente Master Arbeids- en Organisatiepsychologie
Stagiare HR, sept 2012 tot febr 2013

De stage verliep heel goed. Zelfs veel beter dan verwacht. Ik kreeg veel taken en verantwoordelijkheden over verschillende opdrachten. Dit is het aspect waar ik voor mijn stage het meest voor vreesde. Daarom voldoet mijn stage zeker meer dan aan mijn verwachtingen. Ook heb ik voor mezelf een positieve evolutie meegemaakt. Iets wat ik toch ook verhoopt had te kunnen realiseren tijdens mijn stage. Door het krijgen van veel verschillende opdrachten heb ik leren werken op verschillende aspecten. Wat ik vooral verbeterd heb is het hebben van een ongemakkelijk gevoel wanneer ik plots aan een andere taak moet werken die een hogere prioriteit heeft. Daarnaast is mijn zelfstandigheid er ook enorm op vooruitgegaan omdat ik in het begin mij zoveel mogelijk beperkt heb in het stellen van vragen naar mijn opdrachtgevers toe.

Kevin Poelman
Marketing, Arteveldehogeschool
Stagiair Online Marketing, maart-juni 2012

Vanaf mijn intrede bij Wijs kreeg ik meteen een zeer goede indruk. De manier waarop je ontvangen wordt, en het verloop van de eerste gesprekken zijn zeer belangrijk. Vanaf dat eerste moment kreeg ik het gevoel dat deze stageplaats mij zou liggen. Wijs straalt een persoonlijke sfeer uit en oogt professioneel. Ik heb veel belangrijke dingen bijgeleerd, die een voedingsrijke basis bieden voor mijn verdere carrière.

Nooit hoefde ik bang te zijn om iets te vragen, en steeds werd ik langs alle kanten bijgestaan en geholpen indien dit nodig was. Zowel op gebied van bedrijfscommunicatie als programmeren heb ik evolutie gemerkt. Mijn vaardigheden werden steeds beter waardoor het programmeren steeds vlotter ging. Ik merkte dat ik aan een snel tempo kon meedraaien in het bedrijf dankzij de uitgebreide opleiding dat Grafische en Digitale Media - Multimediaproductie me bood. Ik kan dit bedrijf enkel maar promoten naar de buitenwereld. Mijn stage was leerrijk, interessant en vooral ‘vree wijs’!

Frederick Rogiers
Grafische en Digitale Media - Multimediaproductie Arteveldehogeschool
Stagiair webdevelopment, maart-juni 2012

Het mag gezegd worden, zelfs herhaald, dat ze bij Wijs weten wat ze doen. Na vier maanden te hebben meegedraaid in team “Terrifik” kan ik niet anders dan besluiten dat ik veel heb bijgeleerd en dankbaar mag zijn dat ik eens de kans heb gekregen mee te draaien in een bedrijf van dat niveau. Niet alleen wordt er daar veel gewerkt, er hangt ook een ontzettend ontspannende werksfeer. Ik denk dat een bedrijf maar zoveel waard is als zijn werknemers en bij Wijs zijn ze erin geslaagd een toffe bende samen te stellen, allemaal stuk voor stuk ontzettend sociale mensen en niet te vergeten experten in hun vak. Iedereen die daar werkt heeft zo zijn eigen specialiteit en doet niet liever of die kennis delen en daarover vertellen. Ik heb niet alleen veel bijgeleerd maar ook ontzettend veel items toegevoegd aan mijn todo lijst. “Kortom” vier maand die ik niet snel zal vergeten, ’t was super!

Peter-Jan Brone
Student Elektronica-ICT richting ICT, Kaho Sint-Lieven Gent
Stagiair webdevelopment Febr-mei 2012

Time flies when you're having fun. De 5 maanden stage zijn voorbij gevlogen. 21 weken heb ik kunnen proeven van het leven als digitaal strateeg. Het smaakt alleszins naar meer. Ik zou kunnen vertellen over alles wat ik op strategisch vlak heb bijgeleerd, maar daar hebben jullie, hopelijk toekomstige stagiairs front of back end developer, online marketeer, designer,... weinig aan natuurlijk. Dus licht ik even toe wat voor elke stagiair hetzelfde is. 
Dat is de sfeer, die ervoor zorgt dat je elke dag met plezier gaat werken. Of blijft plakken na de werkuren... Dat is de verantwoordelijkheid die je krijgt. Bij Wijs ben je geen stagiair, maar part of the team. Dat is de fantastische begeleiding. Op papier had ik één stagementor, in de praktijk had ik er meer dan 50. Elke werknemer bij Wijs staat klaar om je op elk moment te helpen of raad te geven, wat zijn of haar functie ook is. Maar dat is vooral de kans om ervaring op te doen bij het beste web agency van Gent en bij uitbreiding de wereld.
Merci gasten, 't was echt wijs.

Koen Van der Haegen
Student Postgraduaat Manager Interactive Communicatie, Thomas More
Stagiair Strategie en Online Marketing, dec  2012-apr 2013


Op zoek naar een inspirerende werkplek? Zoek met Mieke en Wouter naar jouw plaats bij Wijs.

Bekijk onze vacatures

Bel ons +32 09 335 22 80

Ilse en Mieke