Koen Vinken

PHP Developer

Koen is een developer met een passie voor kwaliteit en eenvoud. Om die pijlers waar te maken, komt een grondige technische analyse dan ook altijd vóór de ontwikkeling. Hij legt de lat graag hoog en verwacht dat ook van zijn collega’s. Koen ontwikkelt hoofdzakelijk webapplicaties met het Symfony framework, maar werkte ook met content management systemen zoals Fork CMS, WordPress en Drupal. Daarnaast heeft hij ook ervaring met frontend ontwikkeling en hij gebruikte daarvoor frontend frameworks als Bootstrap en Foundation. Verder heeft Koen interesse in nieuwe technologieën, en dat beperkt zich niet alleen tot web development: virtual reality, augmented reality, smart speakers… En als hij er de tijd voor vindt, dan experimenteert hij er graag mee.

Gepubliceerde inzichten van Koen

Alexa meets Harmony

08 November 2017 - Koen Vinken , Stijn Spanhove

Over het feit of we binnenkort allemaal een personal assistent in de woonkamer hebben, kan gediscussieerd worden. Maar dat zo'n slimme speaker wel coole mogelijkheden biedt, valt niet te betwisten. Die mogelijkheden ontdekten we op de jaarlijkse hackathon. We gingen aan het experimenteren met de Amazon Echo en leerden de slimme speaker shoppen in onze eigen Harmony-shop.

De voordelen van een XML-sitemap

14 June 2017 - Koen Vinken

Om snel en accuraat informatie op te halen, maakt Google gebruik van zogenaamde crawling of indexatie van een website. Daarbij doorloopt de zoekmachine alle pagina's van een website om een index - een soort inhoudsopgave dus - op te stellen. Sitemaps worden gebruikt om dat proces van indexatie een handje te helpen. Wij leggen uit waarom wij in het geval van ons eigen webplatform Harmony kiezen voor een XML-sitemap.