Wijs en partners lanceren postgraduaat Experience Architect

4 juli 2019 Inzichten /

Door de steeds toenemende digitalisering moeten bedrijven steeds sneller en creatiever innoveren. Tegelijk verwachten klanten en eindgebruikers steeds beter wordende gebruikerservaringen. Daarom lanceert de Arteveldehogeschool de opleiding Experience Architect.


Een Experience Architect is verantwoordelijk voor het ontwerpen van de meest vlotte gebruikerservaring voor tal van (digitale) producten en diensten. Noden van de klant worden vertaald naar een strategie op maat, en het digitale product wordt naar een hoger niveau getild. Met andere woorden een onmisbaar profiel binnen elk (digitaal) bedrijf. 

Nieuwe competenties leren in een wereld vol (digitale) verandering, is vandaag een absolute must. Uit onderzoek van de hogeschool en uit gesprekken met enkele grote organisaties, kwam het belang van user experience en UX design sterk naar voren. Een erg gegeerde expertise op de arbeidsmarkt, maar met te weinig experts om de posities in te vullen. Eén van de oorzaken daarvan is het gebrek aan (goede) UX opleidingen. En dus besloot de hogeschool die behoefte in te vullen aan de hand van het postgraduaat Experience Architect.

Arteveldehogeschool bundelde daarvoor de krachten met drie gerenommeerde bureaus in het veld: Wijs, In The Pocket en Leap Forward. Met de sterke inhouse UX-expertise, hebben we de nodige achtergrond om deze opleiding mee vorm te geven. Als coaches bieden we scherpe actuele inhoud en zullen we de deelnemers op conceptueel niveau trainen aan de hand van een pak nieuwe skills. 

Wil jij ook gecoacht worden door de beste mensen uit het vak?

Opgelet, het aantal plaatsen is beperkt dus wees er snel bij.

Meer info over de opleiding

Elke Swinnen
Marketing Officer

Lees meer

Nieuwsbrief

Doe zoals meer dan 1700 marketing en design experts en ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol inzichten, tips en verrassende nieuwigheden.