Netlash is Anysurfer Certified

20 januari 2011 Inzichten /

We hechten hier bij Netlash heel veel belang aan kwaliteit in al zijn vormen (vandaar dat we ook een Qfor label behaalden). Langs de andere kant zijn we ook al van in het begin begaan met toegankelijkheid van websites. Daarom zijn we trots dat Netlash sinds deze maand als eerste Belgische webbureau AnySurfer Certified is.

Het AnySurfer Certified kwaliteitslabel kenmerkt webbureaus die de kennis en ervaring hebben om websites en webapplicaties te bouwen die voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor bezoekers met een functiebeperking.

AnySurfer en AnySurfer Certified zijn initiatieven van Blindenzorg Licht en Liefde vzw, een dienstverlenende organisatie voor blinden en slechtzienden in België. AnySurfer wil het internet toegankelijker maken voor mensen met een functiebeperking, zonder daarbij een vlotte bruikbaarheid voor andere internetgebruikers uit het oog te verliezen. Het AnySurferlabel is een nationaal kwaliteitslabel voor toegankelijke websites.

Websites met het label zijn voor iedereen bruikbaar - ook voor slechtzienden, blinden, kleurenblinden, ouderen, en wie een auditieve of motorische handicap heeft. Daarnaast zijn toegankelijke websites beter bruikbaar voor wie surft met een GSM of zakcomputer en scoren ze beter in zoekmachines als Google. De checklist die als basis dient voor het beoordelen van de toegankelijkheid van websites is erkend en wordt gepromoot door de Vlaamse en de Waalse overheid.

Netlash bouwde al tal van websites die het AnySurfer kwaliteitslabel haalden. Ook onze eigen website heeft dat label.

Nu haalden we als bedrijf ook het AnySurfer Certified label. Daarvoor dienden we aan een aantal voorwaarden te voldoen (minstens een website in huis produceren die het AnySurfer label behaald, eigen website labelen, een toegankelijk CMS hebben...)

Voor ons betekent dit een bevestiging van onze constante aandacht voor toegankelijkheid.

Voor onze klanten betekent dit enerzijds een garantie op een toegankelijke en kwaliteitsvolle website; anderzijds een vlot proces en een verlaagde prijs om het AnySurfer label te behalen.

Bart De Waele
CEO & Founder

Lees meer

Nieuwsbrief

Doe zoals meer dan 1700 marketing en design experts en ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol inzichten, tips en verrassende nieuwigheden.