Delta Lloyd wint Usability Awards

26 november 2013 Inzichten /

Op 13 November 2013 werden in het prachtige theater Moonbeat in Mechelen de Usability Awards georganiseerd. De jury selecteerde uit 108 inzendingen de 10 meest gebruiksvriendelijke websites. Wijs was met twee nominaties goed vertegenwoordigd. Een ervan, Delta Lloyd ging, tot onze grote tevredenheid, met de publieksprijs aan de haal.

Wat zijn de usability awards?

De usability awards zetten elk jaar de meest gebruiksvriendelijke website van België in de bloemetjes. De jury, bestaande uit 6 “usability experten” hield bij de selectie rekening met negen criteria. Gaande van de manier waarop de bezoeker kan navigeren op de website tot het gebruik van ervan op mobiele toestellen. Kortom, met een onhandige website valt hier alvast niets te winnen.

Er werden drie verschillende awards uitgereikt:

  • een jury award voor de non-profit sector,
  • een jury award voor profit sector,
  • en een publieksprijs.

Wat is zo Wijs aan die Usability Awards?

Van de 108 inzendingen haalden twee websites door Wijs ontworpen de top 10. De site van Delta-Lloyd en Opzoeknaartalent, beiden nieuw ontworpen dit jaar, konden samen de eer op strijken. Opzoeknaartalent is een initiatief van T-groep en werd dit jaar gelanceerd als een jobportaal voor werkzoekenden.

Wil je weten waarom de site van Delta Lloyd de publieksprijs won? Dan moet je absoluut de case doornemen.

Mooie prijzen te winnen!

Naast de extra belangstelling in uw bedrijf van de pers, social influencers en agency's is er uiteraard de prijs zelf.

Quote: “Er werd voor ongeveer 10.000 euro tools en advies verloot.” Onze buren van AGConsult, die al sinds 2001 gespecialiseerd zijn in web-usability en informatie-architectuur, gaven aan elke winnaar uit de drie verschillende categorieën een leuke prijs. Ze ontvingen elk voor 1000 € aan usability advies om hun site nog gebruiksvriendelijker te maken!

Kan elk bedrijf meedoen?

Ja, alle recente websites die zijn ontwikkeld of grondig herwerkt vanaf 1 september 2012, ten minste 25 pagina's bevatten en voornamelijk gericht zijn naar Belgisch publiek, kunnen zich inschrijven.

Wie volgend jaar zijn kans wil wagen vind meer praktische richtlijnen op de officiële site http://usability-awards.be. Ook geeft Hannes hier zijn 10 basisregels voor informatie architectuur. Lees dus zeker verder voor meer! 

Liselotte Ampe
Project Manager

David Vansteenbrugge
Strategic Director

Jonas Goderis
PHP Developer

Lees meer

Nieuwsbrief

Doe zoals meer dan 1700 marketing en design experts en ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol inzichten, tips en verrassende nieuwigheden.