Community Day 2016: even offline voor het goede doel

12 oktober 2016 Inzichten /

Op vrijdag 7 oktober stond bij Wijs de Out of Office aan. Reden: Wijs Community Day! Een dag waarop we eens niet praten over digitale communicatie of user experience, maar ons volop inzetten voor het goede doel. Dit jaar waren de activiteiten erg divers: van toiletten schrobben tot buitenmeubilair maken, van ingewikkelde kasten monteren tot meters en meters gordijnen stikken. Noeste arbeid dus èn veel voldoening.

Team Driemasterpark

Community Day is niet zomaar ‘een dagje klussen’. De reden waarom we het doen, is omdat Wijs waarde wil toevoegen, ook aan de maatschappij. In ons vorige verslag lees je wat Community Day voor ons betekent. Dit jaar zetten we ons in voor 2 initiatieven.

Goochelen met palletten

Eerste ambitieuze plan: het Driemasterpark in Wondelgem een beetje opknappen en huiselijker maken. Dat park is een initiatief door en voor lokale bewoners. Met heel weinig middelen slaagden zij erin van een braakliggend terrein een gezellig parkje te maken.

Het parkteam van Wijs droeg haar steentje bij door aan de slag te gaan met palletten om robuuste banken te maken. Creatieve extra’s: een paar ligstoelen en een heuse palletschommel!

Schrobben, schroeven en sleuren

Een aantal andere teams trok samen met CAW Oost-Vlaanderen naar leegstaande appartementen en huizen om die woonklaar te maken voor vluchtelingen. De appartementen kregen een stevige poetsbeurt en werden bemeubeld. Veel verhuis- en monteerwerk dus, en een stevige work-out dankzij het vele trappenlopen. Team Gezelligheid haalde de naaimachines boven en stikte aan de lopende band gordijnen voor de huizen.

Het resultaat na een hele dag poetsen, meubels verhuizen en kasten in elkaar zetten: 4 woonklare units die hopelijk een beetje een warme thuis kunnen zijn voor mensen die hun eigen huis, familie en vrienden hebben moeten achterlaten.

Dank je wel, sympathieke sponsors!

De handen uit de mouwen steken is één ding, maar veel zou dat niet helpen als we niet de materiële steun kregen van anderen. Brico voorzag ons van allerhande materiaal om aan de slag te gaan: van schroeven en schuurpapier tot gordijnlint, van houtvernis tot poetsgerief. Interieurstoffen BMfabrics dook in het magazijn en was genereus met rollen stof om gordijnen te stikken, de Kringwinkel gaf mooie kortingen zodat we de woningen konden voorzien van de nodige meubels. En dan waren er nog de vele vrienden en familieleden die voor gratis meubels zorgden. Dikke merci dus aan alle sponsors die het resultaat van onze Community Day nog een niveautje hoger tilden!


Jij ziet een Community Day op het werk wel zitten? Bekijk onze vacatures en wie weet vatten we volgend jaar samen de koe bij de horens!

Lees meer

Nieuwsbrief

Doe zoals meer dan 1700 marketing en design experts en ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol inzichten, tips en verrassende nieuwigheden.