Belfius en Wijs werken aan een lang leven

14 juli 2019 Inzichten /

De levensverwachting van de Belg stijgt elk decennium met drie jaar. Leuk, maar meteen ook de grootste budgettaire uitdaging voor de huidige en komende generaties. Belfius zette samen met Wijs YuMe op, een platform waarmee de bank heldere inzichten geeft in de financiële toekomst van de Belg. Wijs nam het concept, design en frontend ontwikkeling voor haar rekening. Het project kadert in een langdurige samenwerking met Belfius waarbij vooral user experience centraal staat.

‘Vandaag leven we gemiddeld langer en blijven we langer gezond’. Maar de Belg kijkt nog te vaak enkel naar vandaag en kijkt niet verder naar morgen. Met deze uitdaging kwam Belfius naar Wijs. Het allround communicatiebureau werkte het concept van de tool uit en ging vervolgens aan de slag met design sprints. Zo kon snel van concept naar de concrete design uitwerking worden gegaan. Ook een groot deel van de ontwikkeling van het platform nam Wijs voor haar rekening. Wijs en Belfius schoven hiervoor elk een toegewijd team naar voren om een transparante samenwerking te garanderen. Zo kan alles continu opgevolgd en bijgestuurd worden. 


YuMe is een innovatieve en interactieve tool die inzicht geeft in de huidige en toekomstige financiële situatie, op basis van de persoonlijke gegevens van de gebruiker. Het systeem houdt rekening met onder andere de gezinssituatie, het loon en beleggingen. Vanuit deze info genereert YuMe een YuMe line, een grafiek van de levensverwachting met enkele uitgelichte sleutelmomenten. Het is bovendien mogelijk om toekomstige dromen of plannen in te geven zoals een wereldreis maken, studerende kinderen of een buitenverblijf kopen. Zo ziet de klant meteen visueel wat de impact hiervan zou zijn op de financiën. Belfius wil met YuMe de awareness verhogen dat we langer zullen leven, gepersonaliseerde inzichten bieden én adviserende ondersteuning bieden.

Het langdurige Belfius traject wordt nauwgezet opgevolgd door de Brusselse UX Studio van Wijs. Die afdeling klikt een schaalbaar designteam in bij organisaties om zo snel ideeën te vertalen naar een concreet UX/UI-design. 

Elke Swinnen
Marketing Officer

Lees meer

Nieuwsbrief

Doe zoals meer dan 1700 marketing en design experts en ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol inzichten, tips en verrassende nieuwigheden.