Website wordt Rock Star

Rock Werchter, september 2015

Rock Werchter

Voor 2016 gingen we nog een stapje verder dan de voorgaande jaren en leverden we een website af waar we kortweg apetrots op zijn, zowel op vlak van design als op vlak van performantie. De site geeft de typische sfeer weer van de festivalwei en reikt tegelijk op een overzichtelijke manier alle nodige info aan voor de bezoekers.

Wijs stond in voor:  Strategie, Design, Development


Picture Perfect

Hoe breng je de festivalsfeer het best naar een scherm? Met beelden. Grote, kwalitatieve foto’s nemen een prominente plaats in. De pagina krijgt een speelse uitstraling dankzij grote, modulaire bouwblokken. Een 3D-tilt-animatie doet het beeld lichtjes bewegen als je eroverheen gaat en brengt leven in een ‘platte’ pagina.

Nieuwe huisstijl

Wij vertaalden de huisstijlgids naar een digitale stijltegel. Dat geeft de mogelijkheid om te experimenteren met kleuren, fonts en afbeeldingen, zonder het origineel uit het oog te verliezen. Zo ontstond ook het idee om te werken met een donkere achtergrond, omdat de huisstijlkleuren dan nog beter tot hun recht komen.

Ook de inhoud van de site werd omgebogen naar de digitale huisstijl. De homepage moest immers de infopagina bij uitstek worden. Hier wordt een amalgaam aan info en updates verzameld – van line-up tot feeds van sociale kanalen. Door de digitale stijltegel overal door te trekken, blijft de info toch eenduidig en overzichtelijk.

screenshot


De site moet altijd soepel lopen, ook als het bezoekersaantal piekt. Met technieken als lazy loading, caching en doordachte pagina-transities verhoogden we de performantie.

Simon Coudeville, Design rockstar

De site van Rock Werchter rocks

Al houden we van al onze klanten, we zagen voor dit project toch dat ons team extra ‘dedicated’ was. Designers die bleven schaven en schuiven tot alles op de millimeter goed zat, de system administrator die zaterdagochtend uit zijn bed sprong om toch even te checken of alles bleef draaien tijdens de stormloop op tickets... Het was een zot project en een fantastische klant om voor te werken. Het grotere doel hebben we bovendien absoluut bereikt: het festival en de unieke sfeer op de wei naar de websitebezoeker brengen, en tegelijk alle nodige info voorzien.


Inzicht of advies nodig? We leggen de lat hoog voor onszelf maar ook voor onze klanten. We bekijken samen met jou of wij het best geplaatst zijn om je te helpen.

Stuur een bericht

Bel ons 09 335 22 80