Campagne voor Delta Lloyd Life verdubbelt conversie

‘Wat zouden ze doen zonder mij?’ Het is een vraag die bij elke ouder wel eens door het hoofd flitst. Wijs tekende voor Delta Lloyd Life een creatieve, digitale campagne uit waarin die vraag ook gesteld werd, maar nu ondubbelzinnig serieus. Met een emotionele videocampagne vroegen we aandacht voor het belang van een overlijdensverzekering. Of het gewerkt heeft? Delta Lloyd Life zag maar liefst 100% meer conversie op de website tijdens de campagne!

Bij de start van het nieuwe schooljaar wilde Delta Lloyd Life (DLL) de nodige aandacht geven aan de kosten van studerende kinderen. Kosten die iemand van die leeftijd meestal onmogelijk zelf kan dragen. Doel van Delta Lloyd Life was daarom om het bewustzijn bij ouders te vergroten, en de noodzaak aan te tonen om het gezin financieel te beschermen met het nemen van een goede overlijdensverzekering.

Een insteek die vroeg om een campagne die mensen moest aansporen om met hun financieel adviseur te gaan praten over een overlijdensverzekering. Samen met DLL stelden we een creatieve briefing op en kwamen we op de proppen met een ambitieus plan.

Brug tussen perceptie en realiteit

Een doelgerichte boodschap ontstaat niet uit het ijle, maar komt voort uit onderzoek. Om te weten wat we willen vertellen, moeten we immers weten wat mensen vandaag denken. We gingen op pad met een reeks vragen.

  • Hoe bewust zijn mensen zich van het risico om te overlijden?
  • Wat denken mensen eigenlijk over een overlijdensverzekering?
  • Hoeveel denken ze dat een overlijdensverzekering kost per maand?

De huidige perceptie stond op sommige vlakken ver van de realiteit, zo bleek. Vanuit die inzichten vertrokken we dus voor het campagne-idee.

Zonder jargon

Met de resultaten van het uitgebreide vooronderzoek konden we aan de slag voor het creatieve concept. In een wereld met termen als verzekerd kapitaal, aanvullende waarborgen en kapitaalregressie is het moeilijk om mensen warm te krijgen. Daarom gingen we terug naar wat de steun van ouders nu echt betekent voor hun kinderen.

We ontwikkelden twee korte video’s die de aandacht van elke ouder trekken. De boodschap van die video sculpteerden we tot enkel nog de pure essentie overbleef: ‘Wat zouden ze doen zonder jou?’

In de korte video wordt een beeld geschetst van wat de financiële steun van ouders nu net betekent voor een kind, maar ook hoe vanzelfsprekend die lijkt. Dat alles komt in een ander licht te staan als die vanzelfsprekendheid wordt doorbroken door de verdwijnende ouders.

Storytelling

Voor de videoproductie vonden we een uitstekende partner in wenneker.be, die in nauwe samenwerking met ons het concept vertaalde in twee hoogstaande video’s.

Het trekken van de aandacht was een eerste focus voor deze video. Daar zorgde het 1st person perspectief direct voor. Via een zachte, maar duidelijke storytelling laten we de kijker stilstaan bij de nood aan financiële bescherming van zijn of haar gezin tegen een overlijden.

Dankzij het zuiver digitale karakter van de campagne had de geïnteresseerde kijker altijd de mogelijkheid om door te klikken voor meer informatie. Die kijker kwam dan terecht op de landingspagina www.beschermjegezin.be of protegezvotrefamille.be.

Van emotie naar actie

De landingspagina is ontworpen met het oog op het commerciële doel van de campagne: mensen aanzetten om met hun financieel adviseur te spreken over een overlijdensverzekering. Daarin volgt de landingspagina een duidelijke lijn van emotie naar actie.

De simulatietool vormt de tussenstap van awareness naar conversie.

Op basis van het vooronderzoek konden we bepalen welke onderwerpen en percepties we moesten tackelen om mensen te overtuigen van het nut van een overlijdensverzekering. Die boodschappen werden door de informatiearchitect en copywriter nauwkeurig tot een vlot geheel gesmeed. Om de boodschap nog toepasselijker te maken op de persoonlijke situatie van de bezoeker kwam er ook een simulatietool. Die simulatie laat de bezoeker toe een berekening te maken van het bedrag dat zij zelf het best laten verzekeren.

Het prototype werd door een designer omgezet tot een vlot verwerkbare pagina die volledig de huisstijl van Delta Lloyd Life ademt. Een mooi uithangbord voor de digital-first identity die Wijs samen met hen ontwikkelt en onderhoudt.

Campagne met een plan

Uiteraard hoorde bij deze volledig digitale campagne ook een mediaplan. We stelden het op rond 2 doelen:

  • awareness creëren rond de campagne met de video’s
  • mensen aanzetten om een afspraak te maken

Daarbij kozen we voor een combinatie van kanalen die zowel de content als de doelgroep goed wisten te vertegenwoordigen. We wilden video inzetten op de plaats waar mensen de video daadwerkelijk bekeken en we wilden er uiteraard zeker van zijn dat we mensen bereikten die aan de video’s een boodschap hadden. Dat betekende bijvoorbeeld dat we kozen voor YouTube en Facebook om het filmpje te brengen, eerder dan in banners of als advertentie binnen een artikel. Bovendien konden we daarin precies de doelgroep targeten: ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar kregen de advertentie met het jonge meisje te zien, de groep met oudere kinderen zagen die met de studerende jongen.

Eens de campagne goed op gang was, zetten we sterk in op een retargeting-strategie die voor conversie moest zorgen. Ouders die de video bekeken hadden, ermee geïnterageerd hadden of de site bezocht hadden, werden achteraf opnieuw bereikt met advertenties die sterker gericht waren op conversie. Daarin werd rekening gehouden met de devices waarop de ad bekeken werd, wat een grote invloed had op de resultaten.

100% meer conversie

En die resultaten zijn spectaculair te noemen. DLL zag 100% meer conversie op de website tijdens de campagne. De video werd meer dan een half miljoen keer bekeken, waarvan 21% langer dan 15 seconden bleef kijken. Tijdens de campagne zagen we 25% meer zoekopdrachten rond overlijdensverzekeringen. Die straffe resultaten kreeg DLL bovendien voor een veel lagere kost in vergelijking met vorige campagnes. Cost/visitor lag meer dan 200% lager, cost/conversion zelfs 400% lager. Resultaten die tot de verbeelding spreken!

Dankzij het goed uitgedachte plan van Wijs hebben we met deze aangrijpende campagne de juiste doelgroepen op de beste manier kunnen bereiken, wat zich duidelijk in de resultaten toonde.

Alain Sips - digital marketing advisor Delta Lloyd Life

Emotioneel en 100% digitaal

Om de overlijdensverzekering te kaderen, tekende Wijs een emotionele, 100% digitale campagne uit waardoor duizenden ouders zich lieten informeren over een overlijdensverzekering en honderdduizenden ouders even stilstonden bij de bescherming van hun gezin. Dat allemaal binnen het beschermingsverhaal dat Delta Lloyd Life wil brengen.

Laatste nieuwe pareltjes