Scale

Generating traffic, leads, content

Onze aanpak / Scale


Scale is voor ons de verzamelnaam voor alles wat tactische of uitvoerende marketing is. Het omvat zowel typische online always-on communicatie en campagnes (search engine marketing, content marketing, social media campagnes, media campagnes bij Belgische online publishers,…) als analoge kanalen en de tactieken die daarbij passen (DM, activatie, tv en radio,…).

Tactisch onderzoek

Het scale proces vertrekt vanuit een aantal tactische onderzoeken om gedragspatronen in kaart te brengen. Gedragspatronen in zoekmachines via een zoekwoordenonderzoek en gedragspatronen op de website via een web analytics audit. Daarnaast doen we ook een analyse van de huidige tactics zoals hoe SEO-vriendelijk de website is of de Google Ads aanpak. Nadien gieten we de vele inzichten in prioriteiten aan de hand van KPI’s (key performance indicators) om efficiënt en gefocust de richting te bepalen.

Communicatieplan

Eens we de richting kennen, concretiseren we de aanpak via het communicatieplan. Dit stellen we samen op met de strateeg en de creatives om een compleet antwoord te kunnen bieden op wie, hoe, waar en waarom we communiceren.

Always-on plan of campagneconcept

Vervolgens gaan we van start met het always-on plan of campagneconcept (gekoppeld aan het communicatieconcept, cf. Story). Dit vertaalt zich in mediaplanning, (online) media buying, continue optimalisatie van kanalen en boodschappen, en dashboarding / rapportage gaan bij ons meestal hand in hand. We werken steeds in functie van een hogere trafiek en conversion rate aan een zo laag mogelijk mediabudget. Daarom optimaliseren we continu onze investeringen op vlak van (re)targeting, assets en kanaalverdeling.

KBC Bank
Partena
vdab
Carrefour