Webdesign

Goed webdesign doet veel meer dan je website ‘mooi’ maken. Een doordacht design maakt dat de content helder en gestructureerd overkomt, leesbaar is, gelezen wordt, doet klikken. Onze designers verliezen nooit de eindgebruiker uit het oog, en focussen op gebruiksvriendelijkheid, conversie en responsiveness.

Responsive prototype

Voor we een website bouwen, maken we uiteraard een prototype. Steeds vaker is dat bij Wijs een responsive prototype. Designer en informatie-architect geven het prototype dan samen vorm. De droge wireframes maken plaats voor een prototype waarin designelementen worden geïntegreerd en waarop beperkt kan worden doorgeklikt. Het interessante aan zo’n responsive prototype is dat het een veel beter beeld geeft van de nieuwe website. Daarnaast is het ook efficiënter werken om samen te bouwen aan het prototype.

Een stijlgids voor het design

Voor we starten met een responsive prototype, creëert het designteam een elementencollage. Hierin wordt de algemene visuele essentie van de website vastgelegd. Het gaat daarbij niet om de bewoording, functionaliteiten of technische details, wel om de algemene look en feel. Een elementencollage vooral bedoeld om het beoogde gevoel van branding van de website weer te geven. Na feedback en goedkeuring hebben we een duidelijk referentiepunt voor het verdere design van de website.

Op elk scherm

De elementencollage vormt de basis voor het echte design, dat vervolgens pagina voor pagina wordt opgebouwd. Een belangrijk deel van het designproces is ook om de site responsive te maken: onze designers stellen zich vragen als: hoe gedraagt die animatie zich op een klein scherm? Hoe moet die button eruitzien op een kleiner scherm? Responsive design is hun dada, maar we blijven wel altijd kijken naar de doelgroep. Gaat het om een intern platform dat enkel op desktop gebruikt wordt? Dan is responsiveness minder van belang. Wijs heeft het designteam intussen ook uitgebreid met een aantal ‘themers’: technische profielen die de link vormen tussen back-end en front-end. Themers maken dat designers zich meer kunnen focussen op het design terwijl de themer zich bezighoudt met de code en scripts om design en back-end mooi op elkaar af te stemmen.


Ook voor een berg van een uitdaging met je merk? Bel ons voor een creatieve sprint.

Maak een afspraak

Bel ons +32 9 335 22 80