Informatiearchitectuur

Home / / / Informatiearchitectuur

Een van de eerste teamleden die je bij Wijs zal ontmoeten, is de informatie-architect. Door het opstellen van een prototype maakt hij of zij dat je site gebruiksvriendelijk en vlot navigeerbaar is, en dat de structuur logisch is.

Basisplan

Een informatie-architect analyseert je project in de diepte en stelt daarbij alle juiste vragen. De bedoeling is immers om dit te vertalen naar een uitgewerkt concept. Steeds vaker is dat een responsive prototype. Vergelijk het met een 3D-plan van je huis in plaats van een papieren plan met enkel lijntjes: een responsive prototype integreert al designelementen en is bovendien klikbaar zodat je al kan ervaren hoe de site zal werken.

Vraag en antwoord

Zoals gezegd starten we met heel veel vragen. Dat kan in een eenvoudig vraag-antwoordgesprek, maar het kan ook dynamischer. Dan gaan we voor een geanimeerde workshop met brainstorms, inspiratiesessies en denkoefeningen. Als het duidelijk is wat jij precies wil, voegen we daar onze inzichten rond de gebruiker aan toe, om zo een ideaal prototype uit te tekenen, flows uit te schrijven en een sitemap op te stellen. Dat alles stelt ons in staat je site zo optimaal mogelijk te structureren, met focus op degene die je site straks zal gebruiken: jouw (potentiƫle) klanten.

Gebruiker centraal

Wijs is niet van het schreeuwerige type, en net daarom zullen wij geen push-tactiek voorstellen. Liever begeleiden we jouw websitebezoeker op een rustige en faire manier in de conversietunnel. Want conversie en het bereiken van de juiste bezoeker is wel degelijk ons einddoel. Daarin hebben we ondertussen een erg grote expertise opgebouwd, waardoor we een grondig advies kunnen formuleren op vlak van user-centricity.

Neuzen in dezelfde richting

Een prototype bouwen is geen one-man-show. We houden veel ruimte voor feedback om zo samen met jou tot een plan te komen waar iedereen zich goed bij voelt. Ook als het prototype er ligt, verdwijnt de Informatiearchitect niet zomaar uit beeld. Hij of zij zal het project mee blijven volgen om te bewaken dat de geest en uitstraling van het prototype door iedereen begrepen en uitgevoerd wordt.


Klaar voor een impact op jouw digitale roadmap? Stijn bekijkt graag met jou de mogelijkheden.

Maak een afspraak

Bel ons +32 9 335 22 80