Concept en design

Home / / Concept en design

Het grondplan voor je website

Alle inzichten en data uit de analysefase leiden tot een eerste prototype voor je website. Wijs maakt dat zo interactief mogelijk, om een duidelijk beeld te geven van hoe het straks echt zal worden.

De basis van elk webproject is een duidelijk plan. De voorgaande analysefase reikt ons alles aan om een prototype uit te werken dat het doel voor ogen houdt en alle noden en wensen concretiseert.

Een team met een plan

Eigenlijk is een prototype te vergelijken met een grondplan van je huis. Aan de hand van alle verzamelde inzichten en data bepalen we hoeveel ruimtes er nodig zijn, hoe die zijn ingericht, hoe je navigeert van de ene ruimte naar de andere... We richten het zo in dat het mensen helpt om hun weg te vinden, dat de bewoners er zich thuis voelen, dat ze vinden wat ze zoeken...

Net echt

Net zoals in de architectuur, werken we bij Wijs ook steeds vaker met een 3D-plan. Omdat het een beter beeld geeft en maakt dat je echt kan voelen hoe het eruit ziet, maar ook omdat mobiel internetgebruik meer aandacht vraagt voor interactie. In plaats van een ‘plat’ plan, maken we dan een klikbaar prototype met designelementen erin verwerkt.

User first

Dat betekent niet dat we altijd blind voor ‘mobile first’ gaan. We volgen waar je gebruiker zich bevindt. Een app voor een jonge doelgroep? Dan zetten we volop in op mobiel. Een intern kennisplatform dat vooral op desktop gebruikt wordt? Dan is mobiel minder prioritair. Wijs is nooit gratuit ‘mobile first’, wel altijd ‘user first’.

Samen bouwen

Het plan of prototype is niet vanaf dag 1 gebetonneerd. In deze fase is er net heel veel ruimte voorzien voor feedback, vragen, workshops, ideeënrondes. Zo werken we samen met jou om een plan af te leveren dat goed voelt en dat doet wat het doen moet.

Zijn de strategische plannen geconcretiseerd, dan hebben we een goedgekeurd plan dat de basis vormt voor het echte bouwwerk.

KBC Bank
Partena
vdab
Carrefour
 


Klaar voor de volgende stap in digitaal? Stijn helpt je graag verder.


Maak een afspraak

Bel ons +32 9 335 22 80