Digitale strategie

Home / / / Digitale strategie

Op zoek naar een werkomgeving maar ruimte is voor gedreven mensen die ook graag eens stoom aflaten?

Een digitale strategie is meer dan het opstellen van een onlinemarketingplan. Het is een doorgedreven methodiek die uitgaat van goede kennis van de organisatie, de doelgroep en de doelstellingen.

Oriëntatie, analyse & plan

Bij het opstellen van een digitale strategie gaan we altijd uit van drie verschillende fases.

In de oriëntatiefase leren we de organisatie door en door kennen. Die fase is van levensbelang voor het opstellen van een goede digitale strategie. De digitale strategie moet namelijk een antwoord bieden op specifieke noden van het bedrijf en de business-strategie digitaal optimaliseren.

In de analysefase proberen we zoveel mogelijk informatie over de doelgroepen en de sector te verkrijgen. Dat doen we door het combineren van verschillende databronnen: we stellen concurrentie-analyses op, analyseren het online zoekgedrag van de doelgroepen, doen verschillende audits, organiseren diepte-interviews …  De gecombineerde data uit al die analyses bieden ons een verzameling inzichten waarop we kunnen inspelen.

In de laatste fase, het opstellen van het concept, zorgen we voor een plan. We tekenen een digitaal ecosysteem uit en brengen via customer journey mapping in kaart hoe de interactie met de gebruiker zou moeten verlopen. We definiëren de tactische invulling per kanaal en voorzien een manier om het succes van die kanalen te meten en te analyseren.

Van concept naar uitvoering

Bij het opstellen van een strategie streven we altijd naar een toepasbaar en uitvoerbaar concept. Dat betekent dat we naast een conceptvoorstel ook een concreet plan van aanpak voorzien. Het plan van aanpak wordt opgedeeld in verschillende fases en afgestemd op de beschikbare middelen van de organisatie.

Daarnaast voorzien we telkens ook een uitgebreid meetsysteem: door de continue digitale evolutie is het onmogelijk om een gedetailleerd 5-jaren-plan op te stellen. Daarom zorgen we voor een erg solide basis en de tools om te analyseren en bij te sturen. Zo spelen we in op wat de toekomst ook maar te bieden heeft.


Klaar voor een impact op jouw digitale roadmap? Stijn bekijkt graag met jou de mogelijkheden.

Maak een afspraak

Bel ons +32 9 335 22 80